Kavitacija

Home / Kavitacija

ULTRAZVOČNA LIPOSUKCIJA

Danes pomanjkanje časa in gibanja ter nepravilna prehrana drastično povečujejo število ljudi s prekomerno telesno težo. Stroga dieta, močna volja in trdo delo v telovadnici lahko pripomorejo k zmanjševanju telesne teže, vendar pa običajno ne odpravijo trdovratnih maščobnih blazinic na trebuhu, bokih in stegnih. Dolga leta je bil kirurški poseg (liposukcija) edina rešitev za tovrstni problem.

Ultrazvočna liposukcija usmeri veliko koncentracijo energije na določeno globino v tkivu, kar zagotavlja selektivno razbitje maščobnih celic v podkožju, površina kože, žile, živci in mišice pa ostanejo nedotaknjeni.

Maščoba iz razbitih maščobnih celic se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino, kjer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, netopne proste maščobne kisline pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane.

Rezultati so vidni že po eni terapiji in so dolgotrajni.

Kavitacijo odsvetujemo v primeru nosečnosti, raka, epilepsije, bolezni kože, odprtih ran, zmanjšanega delovanja ledvic ali pankreasa, hude bolezni ledvic, hude hiperlipidemie ter ljudem z antikoagulanti ali s hemofilijo, uporabi srčnega vzpodbujevalnika in kovinskih vsadkov.