Solarij

Home / Solarij

SOLARIJ UWE Cayane S

UWE Cayane S – sonce, klima in prijeten vonj, vse v enem: solarij Uwe Cayane ima 48 žarnic za telo (z močjo 180W) in 3 žarnice za obraz (moč 1000W) ter 2 ramenski žarnici (moč 250W) skupne moč kar 14,9 kW . Gre za najnovejši model v ponudbi solarijev UWE (vodilni evropski proizvajalec solarijev), ki se ponaša s svojevrstno posebnostjo: poleg klime ima namreč tudi osvežilec z aromo, osvežilne kaplice ter dolby glasbeni sistem. Sončenje v tem solariju je pravo razvajanje čutov: funkcija Aqua fresh in aroma sončenju v solariju daje povsem novo dimenzijo. Skrbi namreč za osveževanje telesa tako, da v predelu glave in telesa v rednih intervalih sprošča atome dišav, kar daje občutek nežne rose in izniči neprijeten vonj, ki lahko nastane po sončenju. Priporočljivi čas sončeja je od 6-10 min, max. čas sončenja 14 min.

Nasveti za varnejšo pot do lepe polti:

Čas sončenja naj bo ob prvem obisku najkrajši (primeren vašemu tipu kože ) razmak v dnevih med sončenji naj bo vsaj 48 ur, s nadaljnimi sončenji se lahko čas sončenja podaljšuje, saj je koža po vsakem sončenju bolj pigmentirana in s tem bolje zaščitena. Pri prvih sončenjih je rjava polt počasneje vidna, kasneje pa hitreje, to je zato, ker je v začetku manj melanina na površju saj se le ta proizvaja kasneje, ko je že na površju pa hitreje potemni in s tem tudi izgled kože.

Pred sončenjem je potrebno odstraniti vso kozmetiko, saj le ta lahko vsebuje tudi sestavine, ki imajo fotosenzibilni učinek na kožo, oziroma povzroči močan in spremenjen odziv kože (parfumi, kolonska voda, ipd)

Posvetujte se glede zaščite kože v solariju, kajti obstaja kozmetika za sončenje v solariju, ki je testirana za uporabo pod UV žarki. Kreme se nanesejo pred sončenjem in s tem preprečijo prehudo izsušitev kože ter jo ohranjajo elastično, kar pripomore k dlje obstojni temni polti.

Z zaščitnim faktorjem je potrebno zaščititi brezpigmentne (opekline) oz. pigmentne (preveč potemnijo) lise, tetovaže, saj nekatere barvila lahko izzovejo alergijske reakcije na koži, brazgotine, ipd.

Priporočljivo je počistiti oziroma dezinficirati solarij pred uporabo, tudi če naj bi že bil počiščen.

Med sončenjem uporabljati zaščitna očala in oči imeti zaprte, močna svetloba lahko poškoduje roženico in privede do motnosti očesne leče.

Po sončenju oziroma kasneje po tuširanju ( ni priporočljivo vsaj 2 uri po sončenju, saj UV svetloba kožo izsuši, nadaljno umivanje pa bi jo še bolj) namažemo kožo z vlažilno kozmetiko, da se čim dlje ohrani temen ten kože, saj se koža počasneje obnavlja in ni potrebno prepogosto sončenje.

Sončenje se ne priporoča:

Osebam ki imajo prvi tip kože, ki težko porjavi, ti imajo rdečkaste lase,svetlo polt, modre oči, veliko sončnih peg ipd.

Osebam, mlajšim od 16 let, le ti imajo bolj občutljivo kožo

Osebam, ki imajo katero od vezivno-tkivnih bolezni

Med močnim menstrualnim tokom

Pri nezaceljenih ranah

Previdni morajo biti:

Osebe, ki so bile v kratkem RTG obsevane

Tisti, ki so preboleli meningitis

Osebe ki so večkrat imele sončne opekline

Osebe, ki imajo v anamnezi ali družini kožnega raka

Nekatere kožne bolezni z rdečico obraza sončenje še poslabša

TIP KOŽE

Ljudje z belo poltjo se razvrščajo v štiri skupine: 1-4. Tip kože 1 nima pigmenta in ne more porjaveti oziroma ko je izpostavljena soncu porjavi zelo malo. Ljudje s tem tipom kože lahko hitro dobijo sončne opekline in naj ne bi uporabljali kakršnih koli naprav za sončenje, brez posvetovanja z zdravnikom. Tip 4 je koža temnejše barve, ki v svoji strukturi vsebuje več pigmenta, katerega lahko še dodatno razvijemo s sončenjem, brez nevarnosti opeklin. Tipa 2 in 3 predstavljata vmesni stopnji.

Pomembno je, da se zavedate občutljivosti vaše kože in tipa kože pred uporabo naprave za sončenje. Vaše izkušnje s naravnim soncem so pomemben podatek.